Natasha DobRova-Krol

 

Professionele Achtergrond

Ik ben psycholoog en BIG-geregistreerd psychotherapeut. Eer ik mijn eigen praktijk startte heb ik aan de Rijksuniversiteit Leiden een PhD in Child and Family Studies behaald en heb ik ruim 10 jaar ervaring opgedaan in de (interculturele) behandeling van zowel kinderen als volwassenen bij een GGZ instelling.

 

Ik ben opgeleid als Integratief Psychotherapeut; ook heb ik diverse opleidingen gevolgd zoals Narrative Exposure Therapy, Schematherapie, Mentalization Based Treatment en Lichaamsgericht Mentaliseren. Tevens ben ik MBT-K practitioner en geaccrediteerd als supervisor door het Anna Freud National Center for Children and Families, London, UK. Ik vind het belangrijk om me professioneel te blijven ontwikkelen, en op dit moment ben ik bezig met het afronden van de opleiding tot Transference Focused Psychotherapeut en AFT therapeut.  

 

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam bij een GGZ-instelling in Leiden.

 

 Registraties en lidmaatschappen 

 • BIG-register Psychotherapeut
 • LVVP, Landelijke Vereniging van Vrijgevestigd Psychologen & Psychotherapeuten, lid
 • NVP, Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, lid
 • TFP Nederland, Transference Focused Psychotherapie, aspirant lid
 • Register MBT-C, Anna Freud National Center for Children and Families

 

 

Behandelingen

In mijn praktijk bied ik behandelingen aan voor volwassenen vanaf 18 jaar; de voertaal kan Nederlands, Engels, Oekraïens of Russisch zijn, naar keuze van de cliënt.  

 

U kunt zich aanmelden met

 • stemmings- en angstklachten,
 • psychosomatische klachten,
 • problemen rondom (kennis)migratie- en acculturatie,
 • werkgerelateerde problematiek,
 • hechtingsproblemen,
 • aanhoudende problemen in de omgang met mensen,
 • levensfaseproblemen en problemen rond zingeving en identiteit.  

 

Binnen de praktijk bied ik Integratieve Psychotherapie, Inzichtgevende Psychotherapie en Transference Focused Psychotherapie (TFP).

 

Met een frequentie van een of twee zittingen per week tracht ik een veilige en aanvaardende ruimte te creëren om samen met de cliënt stil te staan bij de individuele klachten en moeilijkheden in de relaties met anderen, met oog voor onderliggende gewoontes en patronen, om de mentale ruimte te hervinden voor positieve veranderingen. Ook nodig ik mijn cliënten uit om samen te onderzoeken wat er in het hier en nu in het contact zich bewust en onbewust afspeelt, om hiervan te leren en het geleerde in het contact met anderen toe te passen.

 

De duur van de therapie is meestal niet vantevoren voorspelbaar; het afronden van de therapie vindt plaats in onderling overleg.

 

Aanmelden en Intake

Aanmelden kan uitsluitend telefonisch, op vrijdag tussen 9.30 en 11.00 via 06-87142653.

De intake bestaat uit drie gesprekken: eerst een kennismakingsgesprek, daarna het eigenlijke intakegesprek en tenslotte een adviesgesprek voor de bespreking van diagnose en behandelafspraken.

 

Wachttijden

 

Er worden op dit moment geen nieuwe clienten aangenomen. Er wordt niet gewerkt met een wachtlijst

 

Aanmeldingswachttijd (wachttijd tot intake): nvt

Behandelingswachttijd (wachttijd tot start behandeling na intake): nvt

 

De wachttijd is onafhankelijk van de diagnose of verzekering die u heeft.

 

Vergoedingen 

De psychotherapie is opgenomen in de basisverzekering van de Zorgverzekeringswet als Specialistische GGZ, en wordt afgerekend via de Diagnose Behandel Combinatie (DBC). De tarieven worden ieder jaar door de Nationale Zorgautoriteit (Nza) vastgesteld.

 

De tarieven voor gespecialiseerde GGZ vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vindt u hier.

 

De vergoeding is afhankelijk van uw polis. Informeer alstublieft tijdig bij uw verzekeraar wat uw persoonlijke situatie is. U betaalt zelf eerst de rekening; bij een naturapolis krijgt u vervolgens ongeveer 70% van uw verzekeraar vergoed, bij een restitutiepolis het volledige marktconforme tarief.

 

Om voor vergoeding van een behandeling in aanmerking te komen dient u altijd in het bezit te zijn van een geldige verwijsbrief en dient er sprake te zijn van een diagnose volgens DSM-V die door het Zorginstituut Nederland (ZIN) in het verzekerde pakket is opgenomen. Uw diagnose wordt tijdens de intake in overleg met u vastgesteld.

 

Voor 2022 is contract afgesloten met 

 

 • Zorg en Zekerheid 
 • ONVZ 
 • Menzis 
 • CZ waaronder OHRA en Nationale Nederlanden
 • ASR waaronder De Amersfoortse en Ditzo  
 • Caresq
 • Zilveren Kruis

 

De behandeling wordt door deze verzekeraars volledig vergoed minus het verplichte (en eventueel vrijwillig) eigen risico. Dit eigen risico dient u altijd zelf te betalen. U krijgt hiervoor van de verzekeraar een factuur

Mocht u niet onder de door het ZIN vastgestelde verzekerde zorg vallen, en/of als u er voor kiest, dan kunt u zelf voor uw behandeling te betalen, zonder de declaratie achteraf bij de zorgverzekeraar; in zulke gevallen wordt een vast tarief van 100 euro per sessie (45 min) gehanteerd. Ook is dan een verwijzing niet nodig.

 

No Show

In geval van niet verschijnen zonder bericht of afzeggen minder dan 24 uur voor de afspraak wordt 45 euro in rekening gebracht. Dit bedrag kunt u niet bij de zorgverzekeraar declareren.

 

Praktijkdagen

Woensdagmiddag en vrijdagmiddag.

Supervisie, Consultatie- en /of coachingstrajecten in overleg.

 

Vakanties/ afwezigheid juli 2022 – januari 2023

 4 juli – 24 juli

 26 september – 30 september

 22 december – 7 januari

 

Kwaliteitsstatuut

Een link naar het kwaliteitsstatuut van Praktijk Dobrova-Krol vindt u hier.

 

Privacystatement

Een link naar de privacystatement van Praktijk Dobrova-Krol vindt u hier.

 

Contact

06- 87142653

n.dobrovakrol@psychotherapieleiden.nl

 

KvK: 80797997

BIG: 39926878516